Přistávací nohy na DJI Mavic 2 Pro / Zoom – recenze

pgytech p ha 037 landing gear extensions for 1437260

Landing Gear - přistávací nohyPokud jste si pořídili nového vrtulového mazlíčka od DJI v provedení DJI Mavic 2 Pro nebo Zoom, jistě jste si všimli, že přistávat s ním na nerovném terénu zrovna moc nejde. Tedy, jen jestli  jste se nenaučili chytat ho do ruky, nebo si nevážíte gimbalu a čidel. V zimě na tvrdém sněhu si plošinku udupete, a jak začne růst tráva a pohybujete se v přírodě, je nalezení rovného místa pro vzlet a přistání někdy problém.

Nové modely DJI Mavic 2 nemají zrovna velkou „světlou výšku pod  podvozkem ”, takže jsem hledal jak jí zvýšit. No a samozřejmě jsem jí našel u čínských internetových přátel. Objednal jsem si tzv  – Landing Gear Extensions, tedy zvyšující nožky pro přistávání a čekal co přijde. Tentokrát se Číňané pochlapili a balíček z Gearbestu dorazil snad za 14- dní.  A byl jsem příjemně překvapen. Pěkná retailová krabička a v ní dva páry plastových noh přesně v barvě plastů na mém Zoomu. Přední nožičky se jen nasunou na původní a zadní se musejí lehce nacvaknout. IMG 20190405 194057Nic se ale nemusí dělat nijak násilně, všechno je  přesně vyměřené a dron s nimi vypadá naprosto přirozeně, jako by k němu patřily odjakživa.

Co je ale nejlepší, je to že se zvýší o cca. 4 cm výška gimbalu od země. To je skvělé, protože už se dá bezpečněji přistávat  i na prašné cestě, hrbolatém trávníku a podobném terénu. I když občas stejně používám Landing Pad – podložku , o které jsem psal v tomto příspěvku, tyto přistávací nohy zase posunují bezpečnost vzletu a přistání o level výše. Navíc jsou velmi malé a vejdou se do brašničky a jejich instalace na ramena Mavica je otázkou tak 30 ti vteřin. Jsou samozřejmě kompatibilní pro model DJi Mavic 2 Pro i Zoom, protože jejich ramena a celá konstrukce je stejná.

Najdete je na řadě asijských shopů za pár dolarů například : https://www.gearbest.com/rc-parts/pp_009566694734.html?wid=1433363&lkid=20848940

Přistávací nohy na Dji Mavic 2 Pro

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *