Zerotech Dobby, tipy a triky : Aplikace DoFun

IMG 20180428 081859

Pokud létáte s Dobbym, neobejdete se bez Smartphonu a aplikace pro ovládání tohoto šikovného drobečka.  Tu si stáhnete jednoduše na Google Play . Jmenuje se Do Fun a přestože její hodnocení uživateli je asi jen 3 z pěti, mě připadá přehledná a dá se do ní rychle proniknout. Bohužel není v češtině, takže alespoň základní přehled o AJ to chce mít.

Aplikace Do FunVytvoříte si účet, a připojíte svého Dobbyho. Ke spárování, jakožto i následnéhu ovládání slouží Wi-Fi přenos. Zapněte dlouhým stiskem tlačítka na horní straně dronu model, počkejte na typické tu-tu-tu-tu  du zkontrolujte si  přehled Wi-Fi sítí. Najděte tu, která je označena jako ”dobby …a ještě nějaká čísla, a k té se připojte. Heslo je implicitně nastaveno na „zerotech”. Připojte se a můžete začít létat. Tedy ne hned. Nejdříve si zkontrolujte zda jste opravdu připojeni a vidíte náhled z kamery.  A pak čekejte až si Dobby vyhledá dostatečný počet GPS a určí svoji polohu.  Tohle mě občas přivádělo k šílenství, protože se mi zdálo, že hledání GPS trvá dlouho a to i na otevřeném prostranství.  Dobby jich pro přesné určení polohy potřebuje 7 nebo 8 a jejich aktuální počet vidíte v horním stavovém řádku aplikace Do Fun. Samozřejmě můžete vzlétnout i bez „location succesfull” což poznáte podle hlášky a zmodrání proužku ve stavovém řádku.  Ale důrazně to nedoporučuji ! Bez plně načtených GPS se vám totiž neodemknou automatické programy jako je Orbit, Short video a další, protože droník jenoduše neví odkud kam má letět.  A to je zvláště důležité u ikonky ”Return To Home” , když potřebujete svého bílého mazlíka stáhnout z oblohy kvůli počasí, baterii nebo nervózní sousedce.

Do Fun - nespojenoProblémy :  Bohužel někdy se stává, že Dobby se s aplikací prostě nespojí. Wifinu vidíte, kliknete na ”připojit” , a stále nic. Problikne jen ”uloženo” , ale v aplikaci je stále jen ”disconnected” . Pro takový případ s sebou noste jehlu, nebo kancelářskou sponku někde v droní brašně . Obraťte toho mizeru na záda a na jednom konci hned nad baterií uvidíte malou dirku. Není nijak označená , ale je to to co hledáte. Reset Wifi. Vražte do ní sponku nebo jehlu, 3 vteřiny počkejte a po další cca. půlminutě se zkuste připojit znovu. Tohle většinou zabere vždy. Někdy také pomůže vypnout a zapnout Wi-fi na mobilu, případně vypnout celého Dobbyho.

Zerotech DobbyA ještě něco… Hlídejte si vždy jestli máte nejaktuálnější verzi Aplikace. Může se vám také stát nepříjemná věc. Uděláte si předletovou přípravu, čekáte na správné světlo … a prd.  Je potřeba aktualizace aplikace. Pokud nemáte dostatečný datový tarif, aplikaci nezaktualizujete a nepoletíte. Nutno ale dodat , že Zerotech je na aktualizace poněkud skoupý a výdává je tak jednou ročně 🙂

 

V příštím díle Vám prozradím další triky pro létání

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *