Zerotech Dobby , baterie – recenze a tipy

IMG 20190108 160851 1

Je baterie pro mini dron Zerotech noční můra nebo jen zbytečná hysterie uživatelů tohoto malého létajícího borce ?  Odpovím Vám z vlastní zkušenosti – ano, pokud si vyberete špatně a nedostatečně se o ni staráte.

V základním balení dronu Zerotech dobby je dodávána baterie s označením D150 (u starších typů) nebo D151.  Ty disponují kapacitou 970mAh a podle výrobce by Vám měly vystačit na 8 minut letu. Po prvním testování zjistíte, že je to jenom zbožné přání , protože letový čas se může velmi výrazně lišit.  Naštěstí jsou na trhu již i mnohem výkonnější typy. Například originální Zerotech D152, která má kapacitu 1300 mAh.  Co je ale skvělé, že už jsou na trhu i neoriginální baterie GIFI Power s kapacitou 1500 mAh , což je hodnota se kterou můžete již dosáhnout solidních 12 minut letu.

Důležitými faktory výdrže je hlavně venkovní teplota, protože pokud Dobbíka pouštíte v chladu, nebo v mraze, tak kapacita velmi výrazně klesá a může být klidně třeba 2 minuty v případě D150.

Jak dosáhnout delších letových časů ?

  • v chladném prostředí jí noste někde na těle , chraňte před chladem a nacvakněte do dronu až těsně před letem
  •  před prvním nabitím jí nechte úplně vybít hooveringem např. doma v mistnosti
  •  baterii nabíjejte těsně před letem

Jakou baterii a kde si jí koupit ?

Pokud si dokupujete další baterie , tak doporučuji určitě baterie s vyšší kapacitou . Tu v základním balení si zpravidla vybrat nemůžete, ale náhradní si klidně objednejte u českého zastoupení Zerotech nebo u některého českého shopu , kde mají typ D151. Pokud chcete ušetřit, můžete si na čínském Gearbestu koupit v sadě 2 ks baterií D150, kde je sice menší kapacita a spolehlivost, ale cena je velice příznivá , mrkněte sem na Gearbest :  Dobby Baterry

Výkonnější  model D152 seženete nejlevněji někde na Aliexpressu nebo Ebay, stejně tak jako model GI-Fi Power s nejvyšší kapacitou.  Ta je opravdu skvělá a nejenom v tom jakou má výdrž. A níže Vám napíši proč.

Největší bolesti baterií pro Zerotech Dobby ?

IMG 20190108 203513
Zerotech doby – poškozená baterie

O kapacitě jsme se již bavili. Starší modely mohou ležet vybité někde v číně rok dva na skladě a nebudou nejčerstvější. Podlě mě je u originálních baterií Zerotech největší nedostatek jejich systém vyndavání. Zmáčknete vylisované drážkované díly po straně baterie a krásně jí z dronu vyndáte. Pokud to však uděláte třeba 50 x, tak dojde k tomu, že postranní výlisky prostě po čase upadnou, Viz obrázek. Baterie je pak normálně funkční, ale její uchycení už nebudí důvěru a já to pak řešil ještě raději ještě nejakou gumičkou z obavy o vypadnutí baterie za letu.

Výrobce neoriginální baterie Gifi Power si z tohoto již vzal ponaučení a plastové výlisky po stranách jsou již odolnější.

dobby

Přeji Vám šťastnou ruku při výběru té správné baterie, protože tento malý šikovný droník jí ocení a poskytne vám pak hodně zážitků z létání.

V dalším díle Vám představím doplňky a náhradní díly , které si k Dobbymu můžete pořídit…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *