Levné ubytování v Černé Hoře

I pro letošní sezónu zůstává Černá Hora pro českého turistu jednou z nejlevnějších destinací, co se ubytování u moře týče. V tomhle ohledu jí může konkurovat snad jen Albánie, nebo Bulharsko.

Jeďte sami bez cestovky

I v tomto případě platí, že když se vydáte do Černé Hory po vlastní ose autem (už jsem o tom psal) , většinou ušetříte. Pokud nechcete spát v autě a nepojedete na jeden zátah, bude Vás to stát cca. o tisícovku víc, za spaní po cestě v Chorvatsku, nebo Bosně. Ale i cesta může být cíl a nasajete i vůni cizích krajin postupně.

montenegro2 4
Když se ubytujete dále od moře na obrázku vpravo, výrazně ušetříte

Jak je to s cenami?

Hned když začnete procházet nabídky ubytování na Jadranu například na Booking.com naskytne se vám první srovnání. Chorvatsko je prostě o dost dražší. I to byl důvod, proč jsme jeli do Černé Hory. Podobně jako u Chorvatska platí, že čím jižněji se vydáte, tím budou ceny příznivější.

Nejdražší apartmány a penziony najdete u velkých turistických letovisek blíže k HR hranici. Podél Kotorského zálivu, v centru Budvy a Bečiči jsou ceny obvykle nejvyšší. Podobná je situace u luxusního letoviska Sveti Stefan, nebo Petrovac. Ve Sutomore se už začíná situace maličko lepšit a v Baru už najdete spoustu apartmánů za celkem nízké ceny. Tady je to ale dané tím, že Bar je spíše průmyslové město a přístav. I když i kolem něj najdete slušné pláže, jsou i romantičtější místa.

montenegro2 3
Na jih od letoviska Petrovac se dá najít také výhodné ubytování

I v Bečiči nebo v Budvě se dá výhodně bydlet

Najít dobrou cenu na ubytování v sezóně je ve velkých turistických centrech někdy celkem problém. Pokud se však budete držet některých pravidel, není to nemožné. Mám pro vás pár doporučení.

  • vybírejte apartmány dále od moře – máte přece auto a na pláž si můžete dojet
  • zkuste kromě Bookingu také airbnb.com – my jsme měli na tomto ubytovacím vyhledávači cenu o cca. 5 tis. levnější než jí to samé zařízení mělo na Booking.com
  • menší vesnice s omezenou infrastrukturou mají příznivější ceny, než velká letoviska, kde jsou supermarkety a mraky taveren

V Budvě, Kotoru, Bečiči, nebo Tivatu to znamená jet obvykle pár set metrů, nebo kilometrů na úbočí hor. Sice to bývá někdy klikatá úzká silnička ale dostnete se dál od ruchu diskoték a společnost Vám budou dělat jen cikády a cypřiše. A ten výhled z výšky na Jadran? K nezaplacení.

Takhle parádně jsme bydleli v apartmánech resortu Maslinjak. Sice jsme do obchodu chodili pěšky, nebo autem, ale úžívali jsme si luxusu, který by stál dole u pláže o mnoho více.

maslinjak2 1
Resort Maslinjak nad Bečiči

Jih je nejlevnější

Nejnižší nabídky najdete tradičně v destinaci Ulcinj, nebo Utjecha. Pobřeží tady už není tak divoké a horské masívy tak vysoké jako kolem Boky Kotorské a Budvy, ale zase jdou tady rozlehlé písčité pláže. Prostě, čím blíže k Albánii, tím levněji

sutomore gb3af09d9b 640
Pláž v Sutomore

O tom, jak se dostanete do Černé Hory autem jsem psal zde

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *