Nejlepší drony pro rok 2022

I letos jsem pozorně sledoval jaké novinky se objevují na trhu dronů. Sám jsem hrdým majitelem modelu DJI MAVIC 2 PRO v provedení ZOOM a tak mě zajímá, co dalšího by mohlo v budoucnu rozšířit můj letovy park. 

Ohromí nás něco v roce 2022 ?

Je potřeba si přiznat že díky Koronavirové krizi se vývoj nepatrně zbrzdil,ale ani to nevedlo k tomu, že by někteří výrobci nepřišli s novými Drony které nabízí doposud nevídané funkce. Podívejme se tedy na nejočekávanější a možná i nejprodávanější drony letošního roku:

Ryze Telo

Ryze Tech Tello – Kvadrokoptéra hlavně pro děti a začátečníky. Nabízí  5MP kameru, HD720 video, doba letu je cca. 13min Ideální pro učení, pořizování selfie, nabízí i řadu autonomních programů. 

Dron Mini 2

DJI Mini 2  – ultralehký skládací dron, Tento model již má 3osý gimbal s 4K kamerou, Umí dělat kvalitní 12MP fotografie. Skvělých je také až 31 minut letu. Díky rozhraní OcuSync 2.0 nabíží až 10km HD video přenos. S hmotností necelých 249 g váží asi tolik jako jablko a vejde se do dlaně.

mavic 2 air

DJI Mavic Air 2  – Tohle už je opravdu celkem slušná ,,mašinka“.  Za vše hovoří  48MP kamera,  4K Video a 1/2″ CMOS snímač. Samozřejmostí je 3osý gimbal a velmi slušný letový čas až 34 min. Vypadá tak trochu jako menší bratr Mavic 2 Pro a skoro tolik toho i umí..

Dron Autel Evo

Autel EVO II – jeden z mála skládacích dronu, které zdárně konkurují monopolu DJI. Nabízí 8K kameru s 1/2″ čipem a objektivem s čtyřnásobným optickým zoomem. Fotografování zvládá v rozlišení 48 MPx a nahrávání videí v kvalitě až 8K (25fps). Dron má  12 antikolizních čidel a žž 40 minut letového času.

598691

DJI Mavic 3 – aneb, to nejlepší na konec. Kdo to s natáčením videí myslí vážně, měl by zbystřit!  Tot je poctivý kamerový dron s 4/3 CMOS Hasselblad kamerou. Umí také 5,1K video, má všesměrové snímání překážek. Výjimečný je také 46 minutový letový čas.

A rada na závěr?  Určitě nevybírejte jen podle tohoto seznamu. Projděte si recenze, podívejte se na videa na Youtube. Pokud chcete kvalitní dron sáhněte po některém z vyšší řady od DJI. A hlavně, nenakupujte v pochybných čínských e-shopech. Úspora pár stovek, za ztrátu záruky u dronu za 30 tis. opravdu nestojí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *