Makro čočka pro DJI Osmo Pocket – test, recenze

Pokud jste si podobně jako já pořídili úžasnou malou gimbalovou kamerku od DJI, určitě po čase zatoužíte po dalších experimentech, než je Face tracking, nebo Motion Lapse. DJI Osmo Pocket je nadupaný funkcemi, jedno ale nezměníte – optiku.

Omyl! To jsem si myslel také, ale tak dlouho jsem brouzdal vlnami světového internetu až jsem našel. Existuje totiž docela dost rozšíření na optiku, které z malé kamerky mohou udělat ještě zajímavějšího pomocníka pro natáčení.

První rozšiřující příslušenství, které Vám chci představit je MAKRO čočka. Opět jsem využil služeb čínských soudruhů na Aliexpressu a objednal jí odkudsi z Asie.

Montáž

První dojem ? Po otevření obálky a mě vykouklo pouzdro s prolisy a bezpečně uloženou čočkou. Cože ? Tahle mrňavá věcička je ono ? Zprvu nedůvěřivě jsem jí pomocí integrovaných magnetů na jejím okraji uchytil na sklíčko objektivu Osma. Musíte jí brát opravdu opatrně, aby jste ji neupatlali a neztratili, je to fakt prcek.

IMG 0889 min
Z druhé strany jsou malé magnety..

Po nasazení na OSMO se najednou obraz rozostří, jako by jste si vzali brýle s dvaceti dioptriemi. Není to ale žádná chyba. Makro je makro a ostří na velmi malé vzdálenosti.

Focení a ostření

Pokud chcete mít ostrý obraz musíte se držet od sledovaného objektu na délku cca. 1 cm. Je úžasné co taková věcička dokáže. Můžete spočítat mouchám chlupy na nohách, obdivovat pestíky a bliznu a ponořit se do detailů z rostlinné i živočišné říše. Ano , je hodně obtížné udržet na tak malou vzdálenost klidnou ruku a i pohyb o pár milimetrů obraz zase rozostří, ale po čase si zvyknete.

mucha min
Tohle se celkem povedlo. Moucha ani nedutá

Navíc, když nefouká, nebo budete fotit, nebo točit na samospoušť a hlavně na stativu budou výsledky ještě lepší.

Myslím, že za těch pár dolarů jde o slušný doplněk. Doporučuji zvolit třeba značku Ulanzi, od které mám k Osmu další příslušenství. Ale o tom někdy jindy. Každopádně pokud jí chcete koupit u nás, není to také řádný problém, jen počítejte s investicí o pár stovek vyšší.

Mrkněte i na moje další recenze. Třeba na novou kameru DJI Action 2

Zde je odkaz na ALIEXPRESS

A tady jsou nabídky z Heureky, tedy z našeho českého trhu :

Mrkněte i na moje další recenze. Tady je třeba hodnocení kamery DJI Action 2

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *