Dron DJI Mavic 3 – recenze

Nový droní ,,frajer“od DJI s názvem MAVIC 3 byl dlouho očekávanou hvězdou na vrtulovém nebi a tak není divu, že po uvedení na trh se stal terčem zájmu všech milovníků čtyřvrtulových strojů. Co od něj tedy můžete čekat a jak si vybrat to pravé provedení ?

DJI Mavic 3 Drone
Dji Mavic 3 v plné kráse

Je potřeba dodat, že DJI Mavic 3 je k dostání ve třech variantách příslušenství.

  • Varianta single obsahuje pouze kvydrokoptéru a nezbytné příslušenství
  • Mavic 3 Fly More Combo má příslušenství navíc
  • verze Mavic 3 Cine Premium Combo pro profesionály.

Ovladač

Mrkněme se ale na to, co je pro všechny verze společné – ovladač. Dálkový ovladač je podobný jako u Dji Mini 2, nebo Air 2S . Pokud by jste chtěli speciální ovladač, kupte si profesionální ovladač DJI RC Pro. který je v ceně pouze pro verzi Mavic 3 Cine . Standardní ovladač vydrží cca. 6 hodin provozu. Pokud k němu máte připojený například tablet, počítejte s kratší výdrží.

Samotný dron – senzory

Po rozložení b udete překvapeni výraznými kolizními senzory, díky kterým vypadá, jako nějaké zvíře. A jeho senzory jsou ještě dokonalejší než u Mavic 2 PRO. Sledují prostor před sebou až do 200 m vzdálenosti a hledají případné překážky. Další pro sledování prostoru najdete nahoře, dole i na stranách. Tyto senzory stroj spolehlivě zastaví před případnou překážkou v dostatečném předstihu. Pokud si aktivujte systém APAS 5.0, docílíte toho, že dron překážku obletí a bude pokračovat v zadané cestě..

Hmotnost, karta nabíjení

Mavic 3 má hmotnost v základní verzi 895g. Baterka se dá nabíjet přímo v dronu prostřednictvím USB-C konektoru, který slouží podobně jako u Mavic 2 k aktualizaci firmwaru. Dobrou zprávou je, že jí lze dobíjet neje ze síťové nabíječky, ale i z powerbanky. Na této straně najdete také dvířka pro vstupem SD kartu (až 512GB) . Nezapomeňte, že budete potřebovat kartu s rychlým zápisem. např. SanDisk Extreme a další. Psali jsme o tom zde.

Skvělá kamera ? Ano !

Nová duální kamera s čipem Hasselblad je zřejmě to, co činí mavic skvělým nástrojem i pro profesionální fotografy, nebo filmaře. Je duální, skládá se z optické kamery se senzorem o velikosti 4/3 palce. Toto úžasné zařízení dokáže natáčet až do rozlišení 5,1K při snímkovací frekvenci 50 fps a ve 4K/ Full HD při 120. Druhá tele kamera zase slouží pro zoomování. Mavic 3 podporuje 10-bit barevný profil a kodek H.264/H.265. Pouze verze Cine umí ještě kodek Apple Pro-Res.

Je toho ještě hodně, co by se dalo o novém Mavic 3 napsat. Je to jednoduše skvělá mašina, která se vývojářům opravdu povedla. Má samozřejmě i nějaké mouchy, na ty se ale zaměříme v nějakém dalším článku, stejně jako na porovnání výsledných fotografií a videa s drony MAVIC 2 PRO a ZOOM a dalšími konkurenty.

Mavic 3 už je konečně dostupný v mnoha internetových obchodech a nemusí se na něj čekat, tak jak to bylo na podzim. Osobně, vzhledem k jeho ceně, doporučuji koupit ho u nějakých specialistů, než hledat o pár stovek levnější nabídku. Mrkněte třeba na DRON PRO nebo MEGAPIXEL .

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *